Podoposturaal therapie/podologie

Bij Fytac Meppel ss een podoposturaal therapeute werkzaam. Podoposturale therapie is een vorm van houdingstherapie, waarbij de houding voor een deel gecorrigeerd wordt door het aanmeten van inlegzooltjes.

Deze vorm van houdingstherapie is ontwikkeld door de Franse neuroloog Dr. R.J. Bourdiol. Deze neuroloog heeft ontdekt dat het mogelijk is om, door de stand van de voeten te veranderen, klachten van de voeten, rug, heup of knieën te verminderen.

De podoposturaal therapeute gaat aan de hand van een vraaggesprek na welke klachten u heeft en of hier mogelijk een verband bestaat met uw houding. Daarnaast kijkt zij naar uw schoeisel en hoe deze is afgesleten en de beweeglijkheid van uw gewrichten in uw lichaam.

Na dit onderzoek kijkt zij naar de stand van uw voeten en naar de drukpunten onder uw voeten. Dit doet zij door u te vragen om op een podobaroscoop (voetspiegel) te gaan staan. 

De podoposturaal therapeute kan vervolgens elementen onder uw voeten plaatsen (stukjes kunststof of kurk) om te kijken of het mogelijk is om de houding hierdoor te corrigeren. Indien nodig kijkt de podoposturaal therapeute naar uw looppatroon of zal zij kijken of er sprake is van een beenlengteverschil.

Op basis van de testen die de podoposturaal therapeute doet kan zij een zool maken die volledig is gemaakt naar uw voeten. Na een aantal weken krijgt u een evaluatiegesprek met de podoposturaal therapeute om te beoordelen of uw zolen voldoen aan de wensen.

De podopostutaal therapeute die werkzaam is bij Fytac Meppel is eveneens fysiotherapeute. Dit levert erg veel voordelen op, omdat zij kennis heeft over beide vakgebieden, waardoor er specifieker kan worden gekeken naar de houding. Indien nodig kan zij u adviseren om bij aanhoudende klachten een fysiotherapeutische behandeling te starten.

Mocht u meer willen weten over de behandelmogelijkheden door een podoposturaal therapeute bij Fytac Meppel dan kunt u gerust contact opnemen met ons secretariaat of via ons contactformulier.

direct_aanmelden_blauw.png