Manuele therapie

Binnen Fytac Meppel zijn meerdere manueel therapeuten werkzaam. Een manueel therapeut heeft zich volledig gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten van de wervelkolom, de gewrichten in de armen en benen of een combinatie hiervan. 

Manueel therapeuten die bij Fytac Meppel werken, kunnen u helpen indien u klachten heeft die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het minder goed bewegen van gewrichten. Manueel therapeuten binnen Fytac Meppel hebben specifieke kennis en ervaring om u te helpen met de volgende klachten:

  • Nek- en hoofdpijnklachten i.c.m. het minder goed kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek-/schouderklachten met uitstralende pijn naar de armen
  • Klachten waarbij rib- en borstpijn is gecombineerd met klachten hoog in de bovenrug
  • Heuparthrose 
  • Klachten van de lage rug, soms in combinatie met uitstraling naar de benen
  • Duizeligheid die wordt opgewekt door het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, waarbij soms ook nekklachten aanwezig zijn

Manuele therapie is gericht op het beter laten bewegen van gewrichten, het verbeteren van de houding of het aanleren van een goede coördinatie van het bewegen. Vaak zijn de effecten van manuele therapie snel merkbaar, zoals een gevoel van meer bewegingsvrijheid of pijnvermindering. 

Manueel therapeuten binnen Fytac Meppel kunnen u daarnaast helpen met het geven van informatie en adviezen en inzicht in gezond beweeggedrag. 

Alle manueel therapeuten die werkzaam zijn bij Fytac Mepel zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en voldoen zo aan de kwaliteitseisen die gesteld zijn door de beroepsgroep.

Wilt u weten of de manueel therapeut u kan helpen? Maak dan een vrijblijvende afspraak om dit door te spreken.

direct_aanmelden_blauw.png