Sportspreekuur (maandag 17:30-18:30 uur)

Bewegen is gezond en het is belangrijk dat iedereen voldoende actief is en blijft. Dit kan zijn als topsporter, recreatiesporter of met een chronische aandoening. Als specialist op het gebied van het bewegend functioneren spelen wij hier als fysiotherapiepraktijk Kocks en Bentem een belangrijke rol in. 

Door de uitgebreide ervaring op het gebied van behandelen en begeleiden van (top)sporters en mensen met een chronische aandoening kunt u uitstekend terecht bij Kocks en Bentem fysiotherapie om u te helpen om uw persoonlijke doelen op sportgebied te bereiken. Het team van fysio- en manueel therapeuten bij Kocks en Bentem werkt nauw samen met artsen, chirurgen en trainers om voor de beste (sport)prestaties te zorgen. 

Als fysiotherapeut realiseren wij ons dat u zo snel mogelijk weer wilt gaan sporten als u door een blessure getroffen bent. Aan de andere kant begrijpen wij ook dat er soms een drempel aanwezig is om te gaan sporten in geval van een chronische aandoeningen, zoals COPD, diabetes, hartfalen of een verleden met kanker. 

Vanwege deze reden is er een sportspreekuur gestart binnen Kocks en Bentem Fysiotherapie waar op een laagdrempelige manier gebruik van kan worden gemaakt.
Tijdens het sportspreekuur kunt u het volgende verwachten:

  • Deskundige analyse van een eventuele blessure of chronische aandoening
  • Inspannings- en/of spierkrachttesten
  • Analyse van het looppatroon en/of sprongvormen
  • Uitgebreid advies om u op weg te helpen naar uw sportactiviteiten
  • Indien van toepassing tapen en bandageren

Na de analyse kan besloten worden om een behandeltraject in te zetten en/of door te verwijzen naar de huisarts, hart-, vaat-, longfysiotherapeut, oncologiefysiotherapeut, podoposturaal therapeut, diëtist of medisch specialist. Vanwege de goede contacten die Fysiotherapiepraktijk Kocks en Bentem heeft met andere zorgverleners kunt u er van op aan dat u door de juiste persoon op weg wordt geholpen.

Door het software systeem die wij in de praktijk gebruiken in combinatie met de beschikbare meetapparatuur om uw algehele conditie te meten zijn wij in staat om een behandeling te monitoren en desgewenst de benodigde verslaglegging te leveren aan uw trainer, huisarts of medisch specialist. 

Tijdstip en locatie

Het sportspreekuur op maandag tussen 17.30 en 18.30 uur in Gezondheidscentrum De Commissaris in Meppel. Mocht u echter een acute klacht hebben dan is het uiteraard mogelijk om op een ander tijdstip te worden geholpen door één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. In geval van een sportblessure, kunt u hier een blessureregistratieformulier downloaden ter voorbereiding op de intake.

De therapeuten van het sportspreekuur

Het sportspreekuur wordt wekelijks gehouden door Hans Kocks en René Verlaat die samen een combinatie vormen tussen jarenlange ervaring en jong enthousiasme.

Hans Kocks heeft al 25 jaar ervaring als fysiotherapeut en manueel therapeut in zowel het binnen- als het buitenland. In het heden en verleden heeft hij gewerkt binnen de topsport, zoals:

  • Voetbal (FC Zwolle)
  • Volleyball (o.a. Landstede Volleybal Zwolle)
  • Wielrennen (team AA Drink)
  • Schaatsen (Telfort, VPZ, Nationaal schaatsteam Canada, I-Skate, APPM en Team Anker). 

In 2010 was Hans Kocks als fysio- manueel therapeut verbonden aan het Nederlands Olympisch Team in in Vancouver.

René Verlaat heeft zich al tijdens de opleiding tot fysiotherapeut verder verdiept in sportspecifieke blessurebegeleiding (o.a. tapen, bandageren en trainingsleer). Kort na het afronden van de algemene opleiding tot fysiotherapeut aanvullende scholing gevolgd op het gebied van inspanningsfysiologie en trainingsbegeleiding. 

Kosten en vergoeding

De kosten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten via een particuliere nota in rekening gebracht. 

Mocht u vragen hebben over het sportspreekuur of wilt u zich direct aanmelden? Bel dan gerust naar onze fysiotherapiepraktijk of maak gebruik van het contactformulier.

direct_aanmelden_blauw.png