Geriatrie/ ouderenzorg

Mensen worden tegenwoordig ouder dan vroeger. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling en iedereen wil graag zelfstandig oud worden in goede gezondheid. Toch gaat het ouder worden vaak gepaard met klachten tijdens het bewegen. Om in staat te zijn om uw zelfstandigheid te behouden met zo min mogelijk klachten tijdens het bewegen is het soms nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Het spreekt voor zich dat dit een fysiotherapeut moet zijn die kennis en ervaring heeft op het gebied van ouderenzorg.

Fytac Meppel is dé fysiotherapiepraktijk in de regio Meppel en omstreken die specifiek is toegerust op het gebied van ouderenzorg. Er is uitgebreide kennis en ervaring aanwezig op onder andere de volgende gebieden:

  • Complexe zorgvragen
  • Patiënten met een (zeer) hoge leeftijd
  • Dementie
  • Parkinson
  • Artrose (ook na een heup- of knieoperatie)
  • Gebroken heup
  • Wervelinzakkingen
  • Mensen met meerdere ziekten of aandoeningen tegelijk
  • Hart-, vaat- of longaandoeningen
  • Valpreventie

Fysiotherapeuten bij Fytac Meppel werken in teamverband. Dit houdt in dat uw fysiotherapeut altijd kan overleggen met een collega fysiotherapeut of met andere zorgverleners, zoals een huisarts, ergotherapeut of thuiszorginstelling. Vanwege deze reden is Fytac Meppel bij uitstek gekwalificeerd om ook mensen met complexe problematiek te begeleiden.

Fytac Meppel beschikt over twee uitgebreid ingerichte oefenruimtes waar u samen met een ervaren fysiotherapeut kunt werken aan uw herstel. In Gezondheidscentrum “De Reest” is een oefenruimte ingericht die volledig is toegespitst op de oudere patiënt. 

Hier staat apparatuur die volledig te gebruiken is voor mensen die minder goed ter been zijn of rolstoelafhankelijk. Deze oefenruimte is eveneens te benaderen vanuit het woon-zorgcentrum Reestoord. Hierdoor is deze ruimte ook uitermate geschikt voor mensen die in Reestoord wonen.

Door onze goede bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer is onze fysiotherapeutische zorg toegankelijk voor iedereen in Meppel en omstreken. Het is bij Fytac Meppel ook mogelijk om aan huis te worden behandeld indien het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. 

Wij verzorgen niet alleen aan huis fysiotherapie in Meppel, maar ook in naburige plaatsen als Staphorst, IJhorst, Nijeveen, Ruinerwold, De Wijk, Havelte en Ruinen. Daarnaast komen wij in verschillende woon-zorgcentra als Reestoord, ABC en Irene.

Indien u meer informatie wilt krijgen over de mogelijkheden van Fytac Meppel op het gebied van ouderenzorg óf wilt u direct een afspraak maken? Maak dan gebruik van ons contactformulier of u kunt bellen met het secretariaat.

direct_aanmelden_blauw.png