Algemeen Fysiotherapeut

Bij Fytac Meppel zijn verschillende algemeen fysiotherapeuten werkzaam. Een algemeen fysiotherapeut heeft deskundigheid over het menselijk lichaam en over hoe een mens beweegt. Dit houdt in dat een fysiotherapeut mensen begeleidt wanneer hij of zij klachten heeft tijdens het bewegen. Daarnaast heeft een fysiotherapeut deskundigheid om eventuele toekomstige klachten te voorkomen of te beperken. 

De algemeen fysiotherapeuten die werken bij Fytac Meppel hebben kennis en ervaring op verschillende deelgebieden binnen de fysiotherapie. Zo heeft een algemeen fysiotherapeut kennis over bijvoorbeeld neurologie, orthopedie, reumatologie en ouderenzorg. Op deze manier is een algemeen fysiotherapeut breed inzetbaar op veel verschillende deelgebied binnen de fysiotherapie.

De algemeen fysiotherapeut is met en zonder verwijzing van de huisarts toegankelijk. Wanneer u voor de eerste keer bij de fysiotherapeut komt zal er een vraaggesprek plaatsvinden om te achterhalen wat uw klachten zijn en of deze door de fysiotherapeut zijn te beïnvloeden. Na het gesprek en het daaropvolgende onderzoek door de fysiotherapeut zal er samen met u een behandelplan worden opgesteld. In dit behandelplan worden specifieke doelen opgesteld waar u samen met uw fysiotherapeut aan kunt werken. Fysiotherapeutische doelen kunnen zich richten op bijvoorbeeld de volgende gebieden:

  • Werkhervatting
  • Sporthervatting
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Boodschappen doen

Tegenwoordig wordt door de algemeen fysiotherapeut ook steeds meer aandacht besteed aan preventieve zorg. Dit is zorg die er op is gericht om een bepaalde klacht te voorkomen of om er voor te zorgen dat bestaande klachten niet verergeren. Daarnaast zijn er programma's ontwikkeld om mensen te helpen om fysiek actiever te worden ondanks aanwezige klachten. Fytac Meppel heeft een groot aantal beweegprogramma's voor specifieke doelgroepen, zoals:

  • Oncologische aandoeningen (kanker)
  • COPD (long)
  • Coronaire aandoeningen (hart)
  • Diabetes (suikerziekte)

Het spreekt voor zich dat er altijd overleg kan plaatsvinden tussen de verschillende fysiotherapeuten die werken binnen Fytac Meppel om uw behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Wanneer iemand bijvoorbeeld een klacht heeft, waarbij specifieke kennis op één deelgebied binnen de fysiotherapie nodig is dan kan een gespecialiseerd fysiotherapeut worden gevraagd om de behandeling te ondersteunen. Uiteraard zal overleg, vanwege privacy redenen, altijd plaatsvinden met uw uitdrukkelijke toestemming.

Wilt u meer weten wat een algemeen fysiotherapeut van Fytac Meppel voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

direct_aanmelden_blauw.png