Ergotherapeut

Bij Fytac Meppel is één ergotherapeut werkzaam. De ergotherapeut richt zich op de praktische gevolgen van een ziekte. De ergotherapeut kijkt samen met u naar de beperkingen die u ervaart bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. De oorzaak van de beperking kan zowel op lichamelijk en/of psychisch vlak liggen. Vervolgens kijkt u samen op welke manier het uitvoeren van de dagelijkse handeling verbeterd kan worden. De ergotherapeut neemt samen met u de activiteiten door en zij stelt samen met u een plan op. Dat plan richt zich op het vergroten van uw mogelijkheden in het dagelijks handelen door:

  • activiteiten (opnieuw) aan te leren
  • activiteit op een andere manier uit te voeren
  • aanpassen van uw woonomgeving
  • gebruik van hulpmiddelen

Ergotherapeutische doelen kunnen zich richten op bijvoorbeeld de volgende gebieden:

Zelfredzaamheid

Als u bijvoorbeeld na een heupoperatie voorlopig niet mag bukken en daardoor moeite hebt met het wassen en aankleden van uw onderlichaam. Of als u voorheen altijd op de fiets ging boodschappen doen, maar dit niet meer mogelijk is omdat u ten gevolge van een beroerte niet meer goed het evenwicht kan bewaren op de fiets.

Productiviteit

Als u al lange periode als vrijwilliger in een verzorgingshuis koffie heeft geschonken, maar dit niet meer lukt omdat u ten gevolge van een val niet meer durft om met dienbladen met koffie te lopen. 

Vrije tijd

Als u bijv. ten gevolge van reuma niet meer naar de klaverjasclub gaat omdat het vasthouden van de speelkaarten steeds moeilijker wordt. Of als u het ten gevolge van hartklachten lastig vindt om de energie zo te verdelen dat u nog wel in de tuin kan werken.

Wilt u meer weten wat een ergotherapeut van Fytac Meppel voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

direct_aanmelden_blauw.png