Fysiotherapie aan huis

Kocks en Bentem Fysiotherapie biedt de mogelijkheid om fysiotherapie aan huis te krijgen in Meppel en omstreken. Als fysiotherapiepraktijk proberen wij zo goed mogelijke zorg te leveren, zodat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Veel mensen krijgen naast fysiotherapie ook ondersteuning van een thuiszorg instelling. 

Kocks en Bentem Fysiotherapie heeft samenwerkingsafspraken gemaakt met Beter Thuis Wonen (BTW). Beter Thuis Wonen is een AWBZ erkende thuiszorgorganisatie. Net als Kocks en Bentem Fysiotherapie streeft deze organisatie naar een kleinschalige aanpak in dorpen en wijken, waardoor de missie en visie van beide organisaties op elkaar aansluit. 

Samen met Beter Thuis Wonen zijn afspraken gemaakt over de manier waarop er informatie wordt uitgewisseld en wanneer het nodig is om elkaar te ondersteunen op het gebied van de patiëntenzorg. Het spreekt voor zich dat er pas informatie uitwisseling of contact is met de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. De wensen en de privacy van de patiënt staan centraal.

Mocht het wenselijk zijn om elkaar te ondersteunen op het gebied van de patiëntenzorg dan kan samenwerking plaatsvinden op de volgende manieren:

  • Opbouwen van de conditie na een ziekenhuisopname of langdurige ziekte
  • Behoud van conditie en fysieke activiteiten bij chronisch zieken
  • Ondersteuning van mantelzorgsters of thuiszorg medewerkers op het gebied van verzorging van een patiënt (bijvoorbeeld in en uit bed helpen)
  • Adviseren/ oefenen om valrisico te verminderen (valpreventie)

Wilt u meer weten op het gebied van fysiotherapie aan huis in Meppel of op welke manier Kocks en Bentem samen werkt met Beter Thuis Wonen? Neem dan gerust contact met ons op!

image002.jpg