Astma Fonds

Het Astma Fonds is een patiëntenvereniging die in heel Nederlands de belangen van mensen met een chronische longziekte behartigt. Hierbij gaat het niet alleen om mensen met astma of COPD. Het Astma Fonds zet zich ook in voor mensen met zeldzame longziekten zoals. longfibrose, cystic fibrosis (CF) en pulmonale hypertensie. Vanwege deze reden wordt de naam van het Astma Fonds per 1 januari 2013 Longfonds.

Het Astma Fonds zet zich in voor alle chronische longpatiënten door bijvoorbeeld te investeren in gezonde lucht zowel buiten als binnen. Daarnaast investeert het Astma Fonds in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van behandeling en, indien mogelijk, genezing van chronische longaandoeningen.

Er zijn regelmatig bijeenkomsten in de regio Meppel en omstreken die worden georganiseerd door het Astma Fonds. Dit zijn bijvoorbeeld informatieve bijeenkomsten over COPD of Astma. Daarnaast worden er ook regelmatig momenten georganiseerd waar u in contact kunt komen met andere mensen met een chronische aandoening. 

Op de website van het Astma Fonds is informatie te vinden over verschillende longaandoeningen voor zowel patiënten, mantelzorgsters en zorgverleners. U kunt op de webstite van het Astma Fonds actuele informatie vinden over bijeenkomsten die worden georganiseerd in Rayon Drenthe.

logo astmafonds.jpg