Over Fytac Meppel

Kocks en Bentem Fysiotherapie is per 1 januari 2015 verder gegaan onder de naam Fytac Meppel. Fytac staat voor Fysiotherapie Trainings- en Advies- Centrum. Fytac Meppel heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een brede paramedische praktijk. Fytac Meppel biedt naast fysiotherapie ook manuele therapie, podologie, psychosomatische oefentherapie, psychomotorische therapie (PMT) en ergotherapie.

Missie en Visie

Fytac Meppel is een brede paramedische praktijk waar zorgverleners intensief met elkaar samenwerken om de zorg voor de patient zo goed mogelijk te bieden. Persoonlijk contact met patiënten, verwijzers en medewerkers staat hierbij centraal.

Op het gebied van de patiëntenzorg streeft Fytac Meppel naar een team die gespecialiseerde zorg levert aan verschillende patiëntengroepen. Hierbij staat de kwaliteit (behandeling op basis van wetenschappelijk bewijs, persoonlijk contact en registratie van de zorg) voorop.

De praktijk vindt het belangrijk dat de zorg die wij leveren uitmuntend is. Dit betekent ook dat wij er voor kiezen om op het gebied van een aantal specialisaties uit te blinken en door hier blijvend in te investeren. Wij doen dit door samenwerkingsverbanden aan te gaan, te zorgen dat de behandelruimtes geschikt zijn om de zorg te leveren en door te investeren in bij- en nascholing van onze therapeuten.

Ten aanzien van het personeel wil Fytac een positief werkklimaat creëren waar medewerkers zich gestimuleerd voelen en zich kunnen ontplooien binnen hun specialisatie.

De zorg die wij leveren moet toegankelijk zijn voor iedereen die deze specialistische zorg nodig heeft. Vanwege deze reden hebben wij er voor gekozen om locaties te openen die goed bereikbaar zijn met de auto, taxi of het openbaar vervoer. 

Indien het niet mogelijk is om naar de prakijk te komen dan leveren wij deze zorg aan huis. Dit doen wij niet alleen in Meppel, maar ook in de omliggende gemeentes zoals, Ruinen, Havelte, Ruinerwold, Staphorst, IJhorst, Rouveen, Nijeveen, Wanneperveen en De Wijk.

Fytac Meppel ziet in dat het belangrijk is om de zorg rondom een patiënt te organiseren. Vanwege deze reden is de praktijk actief met het opzetten van samenwerkingsverbanden met andere zorgverleners. 

Doordat wij een locaties hebben in Gezondheidscentrum 'De Reest', De Commissaris' en de Rembrandtlaan naast een huisartsenpraktijk zijn wij in staat om regelmatig te overleggen met andere zorgverleners. Daarnaast onderhouden wij goede contacten met fysiotherapeuten, verpleegkundigen en specialisten in de Isala. Het spreekt voor zich dat uw privacy voorop staat. Vanwege deze reden zullen wij pas overleg plegen indien u hier uw uitdrukkelijke toestemming voor heeft gegeven.

Wilt u meer weten over onze praktijk of wilt u graag een afspraak maken dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen door naar de praktijk te bellen of door het contact in te vullen.