Meest recente artikelen

Kanjers gezocht voor ClubExtra! Een nieuw sportaanbod voor kinderen met een beperking!

Fytac Meppel – voorheen Kocks en Bentem is op zoek naar kanjers met een beperking die het leuk vinden om te sporten, maar geen aansluiting kunnen vinden binnen een reguliere sportvereniging. Voor hen is er straks ClubExtra waar zij terecht kunnen.
Op dit moment is er slechts een zeer beperkt aanbod voor deze doelgroep binnen de gemeente Meppel, waardoor binnen Fytac Meppel het idee is ontstaan om ClubExtra op te starten. Bewegen biedt namelijk een stukje plezier en ontspanning en is daarnaast natuurlijk ook gezond. Daarom is het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te kunnen bewegen!

Bij ClubExtra worden er op de maandagmiddag diverse sport- en spelvormen aangeboden. Plezier en ontspanning staan voorop, maar daarnaast zullen thema’s als samenwerken, omgaan met winnen/verliezen, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen ook spelenderwijs voorbij komen.

ClubExtra wordt aangeboden door Esther Fuite, zij is afgestudeerd aan de Calo als psychomotorisch therapeut/bewegingsagoog. Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan met het aanbieden van sport- en spel aan bijzondere doelgroepen. Verder verzorgt zij ook in Genemuiden een sport- en spelaanbod voor deze doelgroep. De lessen zullen ondersteunt worden door een stagiaire van Meppel Actief.

Heeft u een kanjer tussen de 6 en 12 jaar, lijkt het hem/haar leuk om te sporten, maar is dit lastig om dit binnen een reguliere sportvereniging te doen omdat hij/zij bijvoorbeeld een vorm van autisme, ADHD, syndroom van Down en/of een andere (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking heeft? Meld uw kind aan (zodat we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen) en kom naar de Kick Off op maandag 21 september!

Waar: Sportpark Ezinge, Ezingerweg 57a, Meppel
Wanneer: Elke maandag van 16:00 – 17:00 uur, vanaf 21-09-‘15 m.u.v. schoolvakanties
Kosten: de eerste 4 keer voor maar €2,- per keer! Daarna betaal je €16,25 per maand.

Aanmelden graag voor donderdag 17 september bij Fytac Meppel!
Tel: 0522-261688, E-mail: esther@fytac.nl

Op maandag 15 juni organiseert Kocks en Bentem - Fytac Meppel, samen met sportgeneeskunde Drenthe (Valentijn Rutgers) een bijeenkomst om het sporspreekuur te introduceren.

Deze informatiebijeenkomst zal op maandag 15 juni om 18.30 in de kantine van korfbalvereniging Meko ’74 op het Sportpark Koedijkslanden plaatsvinden.

Het sportspreekuur zal worden gehouden door de sportfysiotherapeut Lea Drent in samenwerking met sportarts Valentijn Rutgers. Lea Drent is sportfysiotherapeut en sinds 8 jaar werkzaam bij Fytac. Valentijn Rutgers is na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel in januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe aan de Oeverlandenweg 2 te Meppel gestart.

Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u informatie over het sportspreekuur. Het programma voor maandag 15 juni ziet er als volgt uit:

Programma:

  • 18:30-18:45 Ontvangst met Koffie en thee
  • 18:45-18:55 Algemene informatie sportspreekuur (Diederik Bolkestein, praktijkhouder Fytac Meppel)
  • 18:55-19:20 Wat doet een sportarts? (Valentijn Rutgers, sportarts, sportgeneeskunde Drenthe)
  • 19:20-19:45 Wat doet een sportfysiotherapeut? (Lea Drent-Dierkx, Fytac Meppel)
  • 19:45-20:00 Uitleg samenwerking sportgeneeskunde Drenthe/Fytac Meppel

Wilt u aangeven of je van plan bent om te komen? U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 5 juni opgeven via contact.

Fytac Meppel is op zoek naar een jonge enthousiaste collega om deze zomer bij ons te komen waarnemen in de maanden juli-augustus! Na afloop van de waarneming bestaat de mogelijkheid om te groeien naar een vast aantal uren (16-24 uur/week). Vind jij het leuk om in een dynamisch team te werken? Heb jij een hoge mate van zelfstandigheid? Vind jij het daarnaast leuk om met verschillende doelgroepen te werken (orthopedie, beweeggroepen voor mensen met een chronische aandoening, ouderen)? Stuur dan jouw c.v. en sollicitatiebrief naar info@kocksenbentem.nl!

Vandaag de sleutels gekregen van onze nieuwe locatie aan de Rembrandtlaan 68, Meppel. Dit is het pand naast het Gezondheidscentrum Rembrandt van Rijn, waar eveneens huisartsen zijn gevestigd. De ruimte verdient nog een kleine opknapbeurt, maar vanaf zeer binnenkort kunt u ook op deze locatie terecht voor fysiotherapie, manuele therapie en ergotherapie!

Kocks en Bentem - Fytac Meppel was vandaag te beluisteren via RTV Meppel. Voor iedereen die niet live heeft kunnen luisteren bestaat de mogelijkheid om via de website van RTV Meppel (http://rtvmeppel.nl/radio/radio-gemist/) de uitzending alsnog te beluisteren!

Fytac Maatschap

Maatschap Kocks en Bentem, die tot op heden werd gevoerd door Ciska Bentem en Diederik Bolkestein is uitgebreid met Jan Heutink. Jan Heutink is tevens eigenaar van Fysiotherapie- Trainings- en Adviescentrum (Fytac) met vestigingen in Kampen, Genemuiden, Hasselt, Urk en Belt Schutsloot. Kocks en Bentem Fysiotherapie/Ergotherapie gaat per direct verder onder de naam Fytac Meppel.

Kocks en Bentem heeft op 5 december 2014 opnieuw de Plus audit gehaald! Dit is een onafhankelijke toets door het externe bureau HCA. Wij zijn trots en blij dat wij dit voor de tweede keer met het team hebben kunnen bereiken. 

Bas Verhage komt vanaf 12 mei 2014 team Kocks en Bentem versterken! Bas is fysiotherapeut en manueel therapeut in opleiding. Naast manuele therapie heeft Bas kennis op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten en medisch fitness. Kocks en Bentem fysiotherapie-ergotherapie is blij dat Bas ons team komt versterken!

Op 11 mei 2014 om 18:20 uur is onze collega René Verlaat vader geworden van een gezonde dochter "Nina Bente Verlaat". Nina was bij haar geboorte 49 cm en woog 3390 gram.

Wilt u René een kaartje sturen? U kunt het kaartje richten aan René Verlaat en sturen naar de praktijk. Wij zorgen dat het kaartje bij René terecht komt.

Vanaf maart 2014 gaat ergotherapeute Mirjam van Dalfsen het team van Kocks en Bentem versterken! Mirjam werkt vanuit onze beide locaties en komt, indien nodig, ook aan huis of op de werkplek. 

Per 1 januari 2014 stopt Hans Kocks met zijn werkzaamheden bij Kocks en Bentem Fysiotherapie. De overige maten Ciska Bentem en Diederik Bolkestein gaan verder met de praktijk die gevestigd is in het vertrouwde gezondheidscentrum De Commissaris en in gezondheidscentrum De Reest. De behandelingen van Hans Kocks worden overgenomen door Heleen Rozendaal, Henk Oswald en René Verlaat.

IMG_20131103_142029.jpg

Sylvia Talen, de secretaresse bij kocks en Bentem, staat binnen onze praktijk bekend als een vriendelijke harde werker. Zij laat dit niet alleen op haar werk zien, maar ook op sportief gebied. Op zondag 3 november heeft Sylvia Talen in New York de Marathon gelopen. Wij vinden het een enorme prestatie van Sylvia waar zij enorm hard voor heeft getraind. Sylvia over haar ervaring in New York:

"Na een training van 16 weken, die langzaam aan intensiteit toeneemt, ben ik op 31 oktober vertrokken naar New York. Met 27 mensen die met dezelfde reisorganisatie reisden, zaten we in een prachtig hotel in Queens. Vanuit de hotelkamer keek ik uit over de skyline van Manhattan, werkelijk betoverend!
Op vrijdag morgen zijn we met de groep met de metro naar de Expo gegaan. Na in een rij van ongeveer 500 meter te hebben gestaan, mochten we na de tassen controle, naar binnen om ons startbewijs op te halen. Doordat er in Boston tijdens de marathon, een bom is afgegaan zijn er overal verscherpte maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Overal waar we stonden te wachten, moesten we in een lijn gaan staan. Alle tassen en jassen gecontroleerd. Veiligheid staat voorop dus niemand had hier problemen mee.

Gekoppeld aan de Expo is een beurs met de laatste snufjes op loopgebied dus bijna de hele middag was ik hier om te genieten van deze noviteiten.
Zaterdagochtend had ik van een heerlijk ontbijt en een paar uurtjes op de hotelkamer doorgebracht. Deze dag is voornamelijk bedoeld om te relaxen, want morgen is de grote dag. ’s Middags een stadstour met de bus gemaakt, daarmee bij Ground Zero geweest. Dit is erg indrukwekkend! ’s Avonds met de groep naar de pastaparty in Central Parc. In dit park is ook de finish van de marathon dus wil je deze alvast bekijken. Na het eten terug naar het hotel om je voor te bereiden. Startbewijs op kleding bevestigen, eten en drinken klaarleggen.

Vanaf 5 uur zondagochtend stond het ontbijt klaar en na een stevig ontbijt te hebben genuttigd werden we met bussen om 5.45 uur naar Staten Island vervoert. Daar sta je dan, met ongeveer 48.000 mensen te wachten dat het startschot om 9.30 uur gaat vallen. Dit is al een hele belevenis. Je start niet met 48.000 mensen gelijktijdig, maar in groepen, iedereen weet in welke groep die moet starten. Alles is in een strak schema gepland en er gaat werkelijk niets fout. Echt geweldig! 

Voor mij viel het startschot om 10.00 uur. De 42 kilometer vielen mij niet erg zwaar, er was onderweg van alles te beleven, er waren meer dan 150 bandjes te beluisteren en om de paar kilometer drinkposten en de hoeveelheid supporters die aan de kant van de route staan, is al helemaal fantastisch. Ik heb onderweg genoten van wat er om me heen gebeurde en heb foto’s gemaakt. Met 4 uur 6 minuten en 41 seconden ging ik in Central Parc, over de finish. Voor mij een prima tijd want het parkoers is niet de makkelijkste, er is nogal wat hoogteverschil.

Alle lopers van onze groep hebben de eindstreep weten te halen. Dat moest ’s avonds natuurlijk in het hotel gevierd worden.
De maandag en dinsdag zijn dagen om New York beter te leren kennen, dus ben ik maandag o.a. naar een musical, “the Phantom of the Opera” op Broadway geweest en dinsdag op een fiets door Manhattan gegaan. Dit is ook een hele belevenis. Ik ben boven op het Empire State building geweest, heb China Town opgezocht en ben op de oudste brug, de Brooklyn Bridge, geweest. Reed met mijn fiets op 5th Avenue tegen het verkeer in (Foei),  ,aar in New York is wat dat betreft bijna alles mogelijk. Ik kijk nu wel anders tegen New York aan. De mensen zijn redelijk relaxed en aardig. Als ik in de gelegenheid ben wil ik er graag nog een keer naar toe!"

Vanaf zaterdag 10 augustus 2013 zal René Verlaat in samenwerking met OUT! Bootcamp verzorgen. René Verlaat is fysiotherapeut en manueel therapeut i.o., daarnaast heeft hij de opleiding tot Bootcamp instructeur gevolgd.

Vanaf maandag 3 juni 2013 zal Ineke Bos ons team komen versterken. Ineke Bos heeft jarenlange ervaring op het gebied van fysiotherapie in het ziekenhuis, verpleeghuis en de particuliere praktijk (zoals Kocks en Bentem). Ineke Bos heeft na haar reguliere opleiding fysiotherapie de master geriatriefysiotherapie afgerond. Door haar jarenlange ervaring als fysiotherapeute binnen de geriatrie/ouderenzorg en haar vooropleiding is zij specifiek toegerust om ouderen met complexe zorgvragen te ondersteunen.
Vanaf donderdag 16 mei 2013 is Else Hoekstra bij ons werkzaam als fysiotherapeute. Else zal de Aqua-fysio groepen gaan doen in Bad Hesselingen. Else begint bij ons twee dagen per week in de praktijk. Naast deze twee vaste dagen zal zij gedurende de zomerperiode vakantiewaarnemingen bij ons doen. Wij zijn erg blij met de komst van Else in ons team!